skip to Main Content
Topway Oy Vannekatu 1, 37130, Nokia 046 921 5565 info@topway.fi Noutovarasto avoinna: 7:30 - 15:30 Ota Yhteyttä

Mitä on maakylmä?

Koti kylmäksi yhtä hehkulamppua vastaavalla teholla!

Topway-maakylmäpaketit sisältävät aina täydellisen toimituksen: viilennyskonvektorin ja/tai viilennyspatterin, kiertovesipumpun, putket, liittimet ja venttiilit, kytkentäkaaviot sekä tietenkin asennus- ja käyttöohjeet.

Topway taipuu useiden viilennyslaitteiden yhdistelmiin ja räätälöityihin ohjauksiin. Kerro tarpeesi niin me toimitamme sinulle täydellisen asennuspaketin.

Näin toimii maakylmä

Maakylmäjärjestelmässä taloa viilennetään suoraan maaperästä otettavalla kylmällä.

Maakylmä on mahdollista toteuttaa kohteissa, joissa on lämmitysmuotona maalämpö.

Viilennysjärjestelmälle on myös mahdollista tehdä oma viilennyksen keruupiiri.

Maalämmön porakaivon keruupiirissä kiertää kesällä n. 0-8 asteinen liuos. Maakylmäjärjestelmässä keruupiirin viileä liuos ohjataan katto- ja/tai seinäasennettavaan viilennyskonvektoriin.

Viilennyskonvektoreiden rinnalla (tai sijaan) voidaan käyttää ilmanvaihdon tuloilmakanavaan sijoitettavaa kanavapatteria. Kanavapatteria voidaan käyttää myös ilmanvaihdon etulämmitys/viilennyspatterina, jolloin talvella ei yleensä tarvita LTO-kennon lisäksi muita lämmityselementtejä sisään puhallettavan ilman lämmittämiseen.

Monta syytä valita Topway-Maakylmä

Edullinen hankkia

Maakylmäjärjestelmä on hankinta­hinnaltaan samaa luokkaa kuin ilma­lämpöpumppu, joka mielletään usein edullisimmaksi jäähdytysmuodoksi. Hintaan vaikuttaa eniten viilennyskonvektoreiden malli ja määrä (+ mahdollinen kanavapatteri).

Vähentää kosteutta

Maakylmä poistaa erittäin tehokkaasti kosteutta kierrättämällä uudelleen ja uudelleen jo kertaalleen viilennettyä huoneilmaa. Viilenneestä ilmasta kondensoituva vesi ohjataan viemäriin. Voit unohtaa nihkeät lakanat ja huurtuvat ikkunat.

Ei ympäristöhaittoja

Maakylmä ei käytä ympäristölle haitallisia kylmäaineita. Maapiirin liuos kiertää suljetussa järjestelmässä, eikä se pääse haihtumaan ilmaan.

Viilennys lähes ilmaista

Maakylmän käyttö on alkuinvestoinnin jälkeen lähes ilmaista (hyötysuhde jopa n. 50). Sähköä kuluttaa vain A-energia­luokan kiertovesipumppu ja viilennyskonvektorin pienitehoinen puhallin. Saat siis viileää sisäilmaa yhden hehkulampun teholla. Ilmalämpöpumpulla viilentäminen on n. 10 kertaa kalliimpaa.

Puhdistaa ja raikastaa ilmaa

Maakylmän viilennyskonvektorin suodattimet poistavat viilennettävästä sisäilmasta epäpuhtauksia. Loppu­tuloksena on terveellisempi, raikkaampi ja viileämpi sisäilma, jonka edut huomaa erityisesti parantuneena unenlaatuna.

Ei rumia ulkoyksiköitä

Maakylmä ei tarvitse ulos erillistä ulkoyksikköä. Ainoa näkyvä laite on viilennyskonvektori talon sisällä seinässä ja/tai katossa.

Back To Top